Η Ακαδημία

Η Ακαδημία Ολυμπιακών Αθλημάτων για παιδιά λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών, Ο.Α.Κ.Α από τον Οκτώβριο του 2010. Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν, να διασκεδάσουν και να διδαχθούν πολλά Ολυμπιακά αθλήματα. Έτσι μέσα από αυτά τα Ολυμπιακά Αθλήματα παίρνουν μια πρώτη “γεύση” για το πως είναι να συμμετέχουν σε αθλητικούς αγώνες.  

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με μεγάλο αριθμό αθλημάτων και δράσεων. Θα γνωρίσουν τις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός και θα επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει περισσότερο με την βοήθεια εξειδικευμένων αθλητών/ γυμναστών.

Επιπλέον, τα παιδιά θα επιβραβευθούν με μετάλλια και τιμητικούς επαίνους για τη συμμετοχή τους. Τέλος κατόπιν συνεργασίας και αφού το επιθυμούν και οι γονείς τους, μπορούν να συμμετέχουν στα αγωνιστικά τμήματα του Συλλόγου.

Η δημιουργία της ανάγκης δια βίου άσκησης ως τρόπο ζωής ο κύριος στόχος των προγραμμάτων. Μέσα από τη γοητεία και την ομορφιά του Αθλητισμού μαθαίνουμε στα παιδιά μας τι θα πει φιλία, συνεργασία, ευγενής άμιλλα, ομαδικότητα, διασκέδαση, συμμετοχή, προσπάθεια.

Για αιτήσεις συμμετοχής και εγγραφές στα ημερήσια προγράμματα, το summer camp και την Ακαδημία επικοινωνήστε με τα γραφεία του Συλλόγου.